Wil je gaan beginnen aan een grote verbouwing en heb je bouwmaterialen nodig? Dan is het fijn om te weten dat je deze gewoon online kunt bestellen. Het is nog fijner om te weten dat je de bestelde bouwmaterialen de volgende dag al kunt afhalen op een van de 48 afhaallocaties in Nederland. Heb je een grote bestelling? Dan kun je deze ook laten bezorgen. Ondertussen kan jij gewoon verder met de voorbereidingen voor je verbouwing. Moet er nog gesloopt worden? Doe dit dan bij voorkeur voor de bouwmaterialen geleverd of opgehaald worden. Je hebt dan een beter overzicht.

Zet de bouwmaterialen op volgorde klaar

Het is even goed nadenken, maar als je alle bouwmaterialen voor je complete verbouwing in een keer besteld hebt, dan is niets zo vervelend als je werk moeten onderbreken om op zoek te gaan naar de materialen die je nu nodig hebt. Het is slim om even rustig de tijd te nemen om je bouwmaterialen goed op te ruimen. Zet dus de materialen die je het eerst nodig hebt vooraan, ook als deze groter zijn dan de materialen die later nodig zijn. Zo hoef je niet te zoeken en kun je direct pakken wat je nodig hebt.

Zorg dat alles aan kant is voor je begint

Dat werkt altijd het fijnst. Zorg er vooral voor dat je puin van het sloopwerk is afgevoerd of in ieder geval in de daarvoor gehuurde container ligt. Trek even een bezem door de ruimte waar je wilt gaan beginnen en zorg dat er geen losse spijkers en schroeven meer liggen. Je kunt er dan ook niet per ongeluk in gaan staan en zo lelijk geblesseerd raken. Is het een stoffige boel? Draag dan vooral een goed mondkapje (dat ben je inmiddels wel gewend) en een stofbril. Ook dit voorkomt blessures. Net als het dragen van werkhandschoenen en stevige schoenen. Een goede voorbereiding is écht het halve werk.

Regel op tijd hulp

Had je van te voren gedacht dat je die verbouwing wel in je eentje kon doen, maar kom je er gaandeweg achter dat je bij sommige onderdelen toch wel wat hulp kunt gebruiken? Dan is het wel zo fijn als je vrienden kunt inschakelen. Je vrienden zullen het echter niet écht waarderen als je ze belt met de vraag of ze er over 5 minuten kunnen staan. Het is dus verstandig om te plannen en je vrienden ruim van te voren om hulp te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *