buitendeuren

Heb je nieuwe buitendeuren nodig en vind je het moeilijk om te kiezen? Dan is deze blog perfect voor jou! We zullen je in 5 stappen de perfecte deur laten kiezen. Dit is geen keuzehulp simulator waar de perfecte deur uit rolt, maar na het stellen van 5 belangrijke vragen zal je wel precies weten naar wat voor deur je opzoek bent.

Vraag 1: de stijl van de buitendeuren

Kies een deur die bij je past, dus laat je niet verleiden om een andere kleur om materiaal te kiezen door bepaalde factoren. Een deur die jij mooi vindt is uiteindelijk het belangrijkst aangezien jij je gasten er mee ontvangt.

Vraag 2: Onderhoudsbehoefte

Wees eerlijk tegen jezelf, vind je het belangrijk of je veel aan een deur moet doen of niet? Oftewel, neem de onderhoudsbehoefte van de buitendeuren mee in je beslissing. Ben je iemand die wel redelijk handig is en het ook niet erg vindt om de deur eens in de zoveel tijd te schilderen of te lakken? Of wil je juist een deur die wordt geplaatst en waar je nooit meer wat aan hoeft te doen? Je zou ook nog kunnen denken aan kunststof kozijnen voor minder onderhoud.

Vraag 3: veiligheid

Kies voor een veilige deur! Dit is eigenlijk geen vraag, maar gelijk al het antwoord. Het is erg belangrijk dat je buitendeuren goed beveiligd zijn tegen inbraken. Denk hierbij aan stalen verstevigingsprofielen.

Vraag 4: hang- en sluitwerk

Deze vraag heeft deels te maken met vraag 3, namelijk de veiligheid van je deur. Wil je de deur beveiligen door stalen verstevigingsprofielen of door bijvoorbeeld hang- en sluitwerk met een politiekeurmerk. Ook is een goed cilinderslot belangrijk voor een veilige deur. Vraag 3 en 4 zijn ook belangrijk voor de verzekering zodra er wordt ingebroken. Wil je de gestolen spullen verzekerd krijgen dan is het wel belangrijk voor sommige verzekeraars dat je deur is beveiligd aan de hand van de eisen van het Politie keurmerk veilig wonen.

buitendeuren

Vraag 5: alarm of niet

Dit is optioneel en heeft niet heel veel te maken met de beslissing wat voor deur je wilt maar we behandelen het toch even. Wil je een alarm op de buitendeuren geïnstalleerd hebben? Begin dan simpel met een standaard beveiliging op de deur en het kozijn.