Er is niets beter dan ontspannen op een zonnige dag en je favoriete boek lezen. Maar wat als je binnen bent en de beste bureaulamp nodig hebt om te studeren? Hoe vind je de beste leeslampen die je ogen beschermt?

Je hebt misschien gehoord dat natuurlijk licht het beste is om in te lezen. En vaak is dit correct. Pas in de afgelopen 100 jaar is kunstmatige verlichting op grote schaal beschikbaar gekomen. Voordat Alexander Lodygin in 1874 de gloeilamp creëerde, wat veel langer duurde voordat het gemeengoed werd, lazen mensen bij zonneschijn, kaars, enzovoort. Deze lichten kunnen echter behoorlijk zwak zijn. Ze zijn ook alleen op bepaalde tijden verkrijgbaar en hebben een korte tijdslimiet (daglicht / de kaars brandt uit.) Zelfs gasverlichting had zijn nadelen. Het zou bijvoorbeeld gevaarlijk kunnen zijn! Naarmate de verlichting zich heeft ontwikkeld, zijn we gaan begrijpen dat het licht dat je leest een directe invloed kan hebben op hoe je zich voelt en hoe de ogen worden beïnvloed. Dit is alsof Apple het blauwlichtfilter op hun iPhones plaatst. Blauw licht houdt je hersenen gestimuleerd, waardoor je ‘s nachts moeilijker kunt slapen.

Als we studeren of lezen bij weinig licht, wat gebeurt er dan?

Een van onze beste verlichtingstips om te lezen is simpel: lees niet bij weinig licht. Of dit nu een natuurlijke of slecht verlichte leeslamp is, je moet proberen te voorkomen dat je in deze situatie terechtkomt.

Dit is om twee belangrijke redenen:

Gedimd licht kan de ogen beschadigen door bijziendheid (bijziendheid) te veroorzaken. Als je van dichtbij kunt kijken, maar woorden in de verte wazig zijn, heb je waarschijnlijk last van bijziendheid. Dit is een veelvoorkomend probleem met het gezichtsvermogen en is gemakkelijk op te lossen door de juiste bril of contactlenzen te dragen.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het niet hebben van de beste leeslampen en jezelf laten lezen bij weinig licht de kans op bijziendheid kan vergroten. Je hebt het waarschijnlijk zelf gevoeld nadat je bij weinig licht had gelezen, omdat de pupillen zich verder moeten verwijden om de woorden te kunnen lezen. Als je opkijkt, kunnen items en tekst in de verte een tijdje wazig lijken.

Bij sommige mensen veroorzaakt deze soort misschien geen bijziendheid, maar bezorgt ze hen in plaats daarvan hoofdpijn. Voor deze mensen is lezen in een sterker daglicht altijd aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *