Bandenzaag

Als we aan bouwen en klussen denken dan zijn er enkele dingen waar we al gauw aan denken. Eén van die dingen, naast wellicht een hamer en schroevendraaier, is toch echt wel de zaag. De zaag wordt natuurlijk gebruikt om producten zoals hout te bewerken. Het is daarom ook een erg handig product om te gebruiken. Daarom zien we zagen ook vaak terug in de gereedschapskist. Maar wist je dat er naast de handzaag nog vele andere soorten zagen zijn, zoals bijvoorbeeld de bandenzaag? Waarschijnlijk niet. Daarom gaan we je in dit artikel iets meer vertellen over de diverse soorten zagen. 

Bandenzaag

Een opsomming van zagen

Ten eerste is het goed om te kijken naar een bedrijf waar je hiervoor terecht kan, denk aan Visser Assen, Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende keuze, de handzaag. Iedereen weet natuurlijk wel wat een handzaag is. De handzaag is de meest gebruikte, doorsnee zaag. Zoals de naam al suggereert is het een zaag die je gewoonweg met je eigen kracht hanteert. Klem een stukje hout of metaal (als je een metaalzaag hebt) en ga gewoonweg aan de slag. 

Naast de handzaag zijn er nog andere met de hand te hanteren zagen, zoals bijvoorbeeld de figuurzaag die je gebruikt om dunne houtjes in vormen te zagen. Maar je hebt ook de schrobzaag. Deze is erg klein en dan ook vooral bedoeld om bij plekken te komen waar je anders maar lastig bij komt.

Naast handzagen heb je ook vele soorten elektrische zagen. Wellicht de bekendste is natuurlijk de kettingzaag die veel gebruikt wordt op bomen mee te kappen. Maar ook hier heb je bijvoorbeeld een elektrische figuurzaag, waarmee fijne vormen gemaakt kunnen worden. Daarnaast heb je ook nog een zaagtafel, die er speciaal op gemaakt is om producten goed te kunne klemmen. Ten slotte is er dus ook de bandenzaag. Een bandenzaag wordt vooral gebruikt om erg zware materialen mee te zagen, denk hierbij aan stoeptegels en andere soorten stenen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *