De woningtrends liegen er niet om, groen wordt meer en meer in huis gehaald. Groene muren, behang met veel groen en zelfs groene meubelen doen hun intrede. Met een grote palm binnen sluit jij perfect aan bij deze trend. Anderzijds wordt groen ook ervaren als rustgevend. Ook hier is je palm perfect op zijn plek. Plaats je grote palmboom op een zorgvuldig uitgekozen plaats in je woning en hij komt perfect tot zijn recht.

Waar plaatst je een grote palmboom binnen het best?

Een palmboom is een zuiderse plant. Daarom zet je hem op een plek in de volle zon. Denk bijvoorbeeld aan je wintertuin, je serre of bijvoorbeeld voor het raam in je hal. Een vide waar volop licht en zon binnenvalt, is gewoon dé perfecte plek voor je grote palm binnen. Een palmboom kan breed uitgroeien en hoog worden. Hou hiermee rekening bij de aankoop. Een grote palmboom weegt ook wel wat. Je kunt hem van bij de aankoop in een mooie hardhouten bak plaatsen zodat hij jaren lang op zijn plek kan blijven staan.

Een enkele palmboom of een hele tropische tuin?

Eén enkele grote palm binnen is een echte eyecatcher. Maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een tropische mini-tuin binnen te creëren. Daarvoor kies je nog een aantal palmen voor binnen. Of je gaat op zoek naar andere planten, bloemen en bomen voor binnen. Wist je bijvoorbeeld dat je ook vijgen, druiven en citrusvruchten binnen kunt kweken? Of denk je eerder aan bloemen zoals de prachtige paradijsvogelbloem of een oleander op stam? Het zijn maar enkele voorbeelden van het eindeloze aanbod aan exotische planten voor binnen. Combineer ze en varieer. In de zomer kunnen heel wat planten en bloemen buiten staan, overwinteren doen ze dan naast je grote palm voor binnen. Creëer binnen in huis je eigen tropische eilandje, ook in de winter. Zo geniet je het hele jaar door van een exotische sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *