Handige tips en leuke ideeën voor een kleine badkamer

Veel mensen in Nederland hebben een kleine badkamer, dit kan in sommige gevallen erg vervelend zijn. Vooral als u met veel mensen in huis woont is dit vaak lastig. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om een grote woning te kopen met een ruime badkamer. Gelukkig is het wel mogelijk om uw badkamer er een stuk groter uit te laten zien. Met een aantal simpele aanpassingen heeft u dit zo gedaan. Dus, heeft u ook een kleine badkamer? Geen enkel probleem, wij helpen u graag op weg met een aantal handige tips voor een kleine badkamer. 

Denk goed na over de inrichting

Als u een nieuwe badkamer gaat laten plaatsen zult u goed moet nadenken over de inrichting. Bij het ontwerpen van een badkamer lijkt het op papier vaak een stuk groter dan in het echt. Daarom is het slim om van te voren te gaan kijken bij een badkamerwinkel, hier kunt u een beter beeld krijgen over de inrichting en alvast wat inspiratie opdoen. In veel gevallen is het slim om het ontwerp van een kleine badkamer door iemand anders te laten doen of een kant en klare badkamer te kopen. 

Vochtigheid

Een badkamer wordt vaak erg vochtig. Vooral in een kleine badkamer blijft het vocht voor een lange tijd in de ruimte. Dit wilt u voorkomen, het is namelijk niet goed voor uw badkamer als deze constant erg vochtig is. U zult de afzuiging badkamer daarom goed moeten regelen. Veel mensen kiezen daarom voor een WTW systeem. Hiermee heeft u constant frisse lucht in uw badkamer en voorkomt u dat het te vochtig wordt. 

Kies voor lichte kleuren

Een kleine badkamer lijkt vaak nog kleiner doordat er veel donkere kleuren worden gebruikt. Het is daarom beter om te kiezen voor lichte kleuren in uw badkamer. Het lijkt misschien saai, maar gelukkig kunt u alsnog behoorlijk variëren met verschillende lichte tinten. Niet alleen voor de badkamer is dit een goede tip. In iedere ruimte kan dit worden toegepast. 

Maak het niet te druk

Door heel veel verschillende accessoires in uw badkamer te plaatsen wordt het al snel erg druk. Hierdoor lijkt de badkamer al snel een stuk kleiner. Houd het daarom rustig en kies voor een paar kleine dingen. Om de ruimte groter te laten lijken is het ook slim om te kiezen voor een glazen wand voor uw douche, dit geeft  meer rust. Verder kunt u nog kiezen voor meubels en accessoires die een stukje kleiner zijn dan normaal. U heeft dan nog steeds alles wat u nodig heeft in de badkamer staan maar het lijkt een stuk groter dan wanneer u het werkelijk formaat heeft. 

Geef een reactie