Nederlanders zijn massaal de boel aan het omgooien als het op hun huis aankomt. We willen alles anders of in ieder geval beter. Het is tijd om de ouwe meuk eruit te gooien en wat updates toe te voegen aan je huis. Een groot onderdeel van een woning is toch wel de vloer. Als die al heel wat jaartjes meegaat, zal die er niet meer op z’n best uitzien, gelukkig kan je daar wat aan doen. Tijd voor een nieuwe vloer. In deze blog vertel ik je hoe je een moderne vloer regelt. Lees je mee?

Het ouwe eruit, het nieuwe erin

Een oude parketvloer waar de scheuren of vlekken inzitten, die er niet meer uitgaan, dat staat niet zo charmant. Tijd om die te vervangen met een hartstikke moderne betonvloer. En als we dan toch bezig zijn, waarom laat je dan niet meteen vloerverwarming toevoegen. Een betonvloer staat zowel stoer als klassiek in ieder huis maar het kan in de winter wel koud voelen, met vloerverwarming voorkom je dat dus.

Zelf doen of laten doen

Beton storten kan je zelf doen. Hiervoor heb je wel de het één en ander aan kennis nodig. Om beton te kunnen storten, zeker als het om constructiebeton gaat, heb je betonvlechtwerk nodig. Dit zorgt ervoor dat het beton even verdeeld wordt en het niet gaat breken nadat het gedroogd is. Daarnaast heb je ook een molen nodig as je zelf beton stort en natuurlijk een stevig kruiwagen, onder anderen. Ik raad aan om het te laten doen, dan weet je tenminste dat het goed gebeurt.

Goed voorbereid

Als je het toch zelf gaat doen, kijk dan goed naar alles wat je nodig hebt om beton te storten. Maak een lijstje van deze spullen en ga ruim voor de dag van verbouwing aan de slag. Als er bepaalde technieken nodig zijn voor het storten van jouw vloer, moet je die natuurlijk ook onder de knie hebben voordat je in huis begint.

Voor welke afwerking kies je?

Zo kun je namelijk kiezen voor gekleurd beton maar je kan ook kiezen voor gevlinderd beton, dit geeft een meer afgewerkt uiterlijk en staat mooi in huis. Het heeft een beetje hetzelfde uiterlijk als dat geborsteld staal heeft maar dan in beton op je vloer. Beide zijn tegenwoordig razend populair. Beton kan ook een goede ondergrond vormen voor andere vloeren, zoals hout bijvoorbeeld. Zo kraken de planken minder en zakt het geheel over de loop van de tijd ook niet meer door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *