Betonrot is een vrij onbekende term onder het algemene publiek, immers krijgen niet veel mensen hier echt mee te maken. Zelfs de mensen die iets meer afweten van bouw en constructie, zullen over het algemeen niet snel te maken krijgen met deze term. Dit is overigens een fenomeen wat sowieso niet veel voorkomt in Nederland, als we dit gaan vergelijken met de situatie wereldwijd. Binnen Nederland komt dit minder in het binnenland voor dan in kuststreken. Hier is een logische verklaring voor die verderop volgt. Dit is de reden dat er niet veel bekend over is bij de leek.

Betonreparatie en betonrenovatie

Betonreparatie en/of betonrenovatie zijn termen die komen kijken bij gevallen van betonrot. Renovatie is nodig wanneer de schade beperkt is en het wellicht slechts cosmetische aanpassingen betreft. Hiermee wordt bedoeld dat er sprake is van aanpassingen om het visueel aantrekkelijker te maken, zonder dat op het gebied van constructie iets veranderd moet worden. Wanneer dat het geval is, zal er sprake zijn van betonreparatie. Dit is ingrijpender van aard en vergt meer voorbereiding, materialen, tijd en geld.

Betonrot

Het zal je wellicht verbazen dat een van de populairste plaatsen van betonreparatie Den Haag is. Immers is Den Haag het politieke hart en zou alles op en top moeten zijn. Dat klopt. Betonrot heeft hier echter geen boodschap aan. Betonrot is het roesten van de metalen constructie die in gewapend beton zit. Dit is een soort metalen kooi welke omgoten en gevuld wordt met beton en zo haar sterkte te danken heeft aan deze combinatie. De reden dat dit in Den Haag wat vaker voorkomt, is omdat betonrot veel vaker plaatsvindt in gebieden met zee-achtige klimaten. De chloriden in de lucht bevorderen namelijk het roestingsproces. Zuurstof en zout zijn de ideale omstandigheden voor het proces van roesten om optimaal plaats te kunnen vinden. Den Haag, met Scheveningen, is daarvoor een ideale omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *