Bouwdroger

Steeds meer mensen komen er achter wat het gemak is van het huren van een bouwdroger. Als je namelijk aan het bouwen bent, kun je hem wel eens heel hard nodig hebben. Daarom geven we je graag inzicht in alle voordelen:

–          Continuïteit, want het zal stagnatie in de geplande werkzaamheden voorkomen.

–          Er kan efficiënter gewerkt worden, een ruimte is weer sneller op de juiste vochtigheidsgraad. Dit wil zeggen dat werkzaamheden dan ook zo min mogelijk vertraging oplopen.

–          Het is ook nog eens kostenbesparend, er kan namelijk door worden gewerkt.

–          De kwaliteit van de materialen wordt behouden. Problemen zoals schimmels op de wanden en ongewenst ongedierte aantrekken wordt voorkomen.

Bouwdroger

Werking bouwdroger

Er wordt vocht onttrokken uit de lucht door de bouwdroger. Dit kan echter op verschillende manieren, dit kan namelijk met een adsorptiedroger of met een condensatiedroger. Maar wat is het verschil? Bij een condensatiedroger zal het vocht wat uit de lucht is gehaald weg worden geblazen door middel van gekoelde lamellen. Lucht gaat dan condenseren en dit wordt in de bouwdroger opgevangen. Droge lucht komt dan weer terug in de ruimte en dat blijft zich herhalen. De adsorptiedroger heeft een roterend wiel en daar wordt vochtige lucht langs geblazen. Er is een luchtslang en via de slang verlaat het vocht de droger. Om na te gaan welke droger je het beste kunt huren kan je altijd een specialist om advies vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *