Een heftruck is een handige tool om zwaardere onderdelen mee te verplaatsen. Een heftruck is een industriële truck met stalen vorken, waarmee dus de materialen kunnen worden opgetild en verplaatst. Heftrucks zijn heel belangrijk binnen de transport van veel magazijnen of fabrieken. Over het algemeen hebben heftrucks de mogelijkheid om beladen te worden met 1 tot 5 ton. Een heftruck stapelaar zorgt ervoor dat je meerdere onderdelen op elkaar kunt stapelen en dus niet te vaak heen en weer hoeft om het volgende onderdeel te halen. Een goede heftruck kun je bijvoorbeeld krijgen bij Heftruckdiscounter.

De heftruck veilig gebruiken

De heftruck is erg populair en niet meer weg te denken bij de meeste bedrijven. Het rijden met een heftruck lijkt vaak niet zo moeilijk, maar het is toch risicovoller dan je misschien denkt. Er gebeuren heel wat ongelukken met de heftruck en dus is het zaak om voorzichtig te zijn. Er zijn zeker dingen waar je op moet letten voor je heen en weer gaat rijden met de heftruck.

Waarop moet je letten?

Allereerst is het belangrijk om je te houden aan de laadcapaciteit van de heftruck. Als deze overvol is kan de heftruck kantelen. Ook een slecht verdeelde lading kan hier aanleiding toe geven. Wees verstandig en laad de heftruck niet te vol. Het is daarnaast te allen tijde verstandig om de heftruck te controleren voordat je hem gaat gebruiken, het liefst elke keer voordat de heftruck in gebruik genomen wordt. Zo weet je zeker dat alles klopt en veilig is. Je begint vooraan met checken en vervolgens bekijk je de onderkant en achterkant. Houd de vorken op veilige afstand van de grond vandaan en til de lading licht achterover. Als je door de lading niets meer ziet, rijd dan achteruit in plaats van vooruit. Wees voorzichtig op gladde of oneven oppervlakken en pas je snelheid aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *