waterpomp

Om diverse redenen kan het wenselijk zijn om als particulier of als professional grondwater op te pompen. Als dit je bedoeling is zul je uiteraard een waterpomp nodig hebben. Het type waterpomp dat hier met name voor in aanmerking komt is de hydrofoorpomp. Van hydrofoorpompen staat vast dat grondwater oppompen dé specialiteit is. Wel is het zaak om aandacht te besteden aan de doorvoercapaciteit die de hydrofoorpomp heeft die je op het oog hebt. Deze capaciteit moet namelijk aansluiten bij de bedoelingen die je hebt met je hydrofoorpomp. Hieronder lees je bovendien over twee aanvullende functies waarvan het handig is als je pomp deze heeft.

waterpomp

Voorzie je pomp van droogloopbeveiliging

Het oppompen van grondwater is voor je hydrofoorpomp een intensief proces. Hierbij is het van essentieel belang je te beseffen dat het op een gegeven moment even niet meer mogelijk is grondwater op te pompen. Dit was is dan simpelweg buiten bereik. Als je pomp dan niet is voorzien van droogloopbeveiliging, dan blijft deze gewoon pompbewegingen maken, maar dan zonder water. Dit kan al snel schadelijk zijn voor de pomp.

Rust ‘m uit met een ingebouwde filter

Misschien nog wel meer dan bij andere apparaten is het bij een hydrofoorpomp van groot belang dat hier niet te veel stof en vuil in terecht komt. Daarom is het zinvol om je pomp uit te rusten met een ingebouwde filter. Deze weet ongewenste vuildelen immers netjes buiten de pomp te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *