leren tweezitsbank

Vies geworden bank

Je hebt een feestje en je huiskamer zit gezellig vol met familie en vrienden. Er wordt druk gepraat en genoten van een hapje en een drankje. Ook op je mooie net gekochte leren tweezitsbank.

Maar dan gebeurd er een ongelukje. Je kameraad laat zijn glas rode wijn vallen en die stroomt leeg op je leren tweezitsbank. Wat nu?

leren tweezitsbank

Schoonmaken

Natuurlijk wil je dit meubelstuk direct schoonmaken voordat het er intrekt. Snelheid is sowieso geboden.

Geluk bij een ongeluk dat het een leren bank is. Dit materiaal is altijd nog makkelijker te reinigen dan bijvoorbeeld stoffen banken.

Deppen

Als je heel snel bent is het probleem wellicht al verholpen door de wijn puur te deppen met wat keukenpapier. En vervolgens na bewerken met een doek met lauwwarm water. Als laatste even de plek droog wrijven en kritisch kijken of het hiermee is opgelost.

Zout

Maar werkt het bovenstaande nu niet dan het volgende, strooi wat zout over de rode wijnvlek. Dit zout absorbeert namelijk de rode kleurstof, oftewel de wijn. Laat het wel even intrekken om het zijn werk te laten doen.

Daarna kun je het na reinigen met een schone doek, wat half warm (lauw) water en wat azijn. Grote kans dat je niks meer zit van de vlek.

Driehoek

Wat ook goed werkt is een product van het merk driehoek. Dit is een erg goede zeep. Je kunt een schep driehoek zeep in een emmer lauwwarm water doen. Vervolgens moet je dan met een borstel of spons in combinatie met dit zeepwater de vlek bestrijden. Doe dit grondig om een goed eindresultaat te behalen. Kijk kritisch of het gewenste effect is behaald. Is dit nog niet het geval, herhaal dan bovenstaande handeling nog een keer.

Met bovenstaande tips is je bank binnen de kortste keren weer als nieuw.

En nog even een laatste tip. Je kunt je leren bank ook nog preventief in sprayen met een middel dat ervoor zorgt dat vlekken veel minder snel in het materiaal trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *